Godmorgon

Albin började prata lite inne hos sig redan kl 6. Neej tänkte jag, jag orkar inte gå upp nu. Men gjorde det till slut, när jag väl var uppe så hörde jag inte ett knyst från Albins rum. Kände att det inte var någon mening att lägga sig igen för han skulle säkert ändå vakna snart. Passade på att ta en snabbdusch. Jag hann med det och även sminka mig och göra mig klar samt äta frukost. Och nu hinner jag till och med sitt här. Han sover än, var två timmar sen jag gick upp, gissa om jag ångrar mig att jag inte la mig och sov lite till. Men men :)

Idag är det dags att jobba igen *suck* Känns inge kul att återgå till växeln.
Vill så gärna  ha jobbet på Vila, känns dock hopplöst. Funderar på att ringa och prata med chefen igen. Vill inte verka för tjatig bara. Vad tycker ni? Vad är bäst, avvakta eller höra av mig.
Var nämligen så att jag pratade med henne i onsdags när jag var på medlemskvällen där. Hon tog mitt namn och nummer men sen vet jag inte riktigt vad som kommer hända. Jobbigt.

Emma, Evve, Kristin, Angelica och Anna! Vi måste väl kunna hitta ett datum snart?? Vill så gärna träffa er. Annars får vi helt enkelt boka in ett låångt fram i tiden då alla kan och så har vi något att se fram emot.

Två hus helt klart intressanta

Nu har vi tittat på tre hus/radhus idag. Vi fastnade för två av dom och kommer troligtvis vara med på budgivningen. Kännder dock att det är rätt så kört då de flesta hus nu förtiden blir alldeles för dyra.

Nu har vi precis ätit middag och badat Albin. Så nu ligger han i sin säng och sover så sött. Han var riktigt trött idag, busat ute och ätit korv med bröd. Sen busade han som en liten tok när vi tittade på husen. Erik känner sig krasslig så det skulle inte förvåna mig om han oxå blir sjuk nu.

Lördag:
Igårkväll var vi bortbjudna till ett par vänner på inflyttningsfest. Var en lugn och trevlig fest. Fick buffé/plockmat till middag och olika goda viner. Efterrätt var det äppelkaka med vanlijsås. Blev inte så sent då Albin inte kunde sova som han skulle.
Just ja, jag var ju på massage med, 75 minuter Aromamassage, riktigt skönt och avslappnande :)

Nu är det soffdags. Blir tv och myskläder för hela slanten.

Imorrn är det slut på mammaledighet och jag börjar jobba igen, på riktigt den här gången. Känns lite tungt faktiskt, men det ska nog gå bra. Ha det gott!

Söndag = Städdag i trädgården här hemma + Titta på hus

Fick sova till 8 imorse, riktigt skönt, tack Albin för det :) Just nu sover Albin förmiddag och jag har gjort mig klar. Erik är ute och städar  med de övriga som bor här. Tråkigt för mig att jag måste vara inne och passa på Albin så han inte vaknar ensam, hihi, eller kanske inte så tråkigt när jag tänker efter :)
Nu ringde Erik precis och ville ha lite sällskap där ute så jag lär nog väcka upp lillprinsen så vi kan gå ut. Skriver mer sen. Vi ska titta på hus senare, blir en liten uppdatering vad vi tyckte om dom :)
Trevlig dag!

Fredag

Då var denna dag slut. Är så himla trött så ska gå och lägga mig nu tänkte jag.
Albin sov hela natten, så himla skönt. Jag vaknade av att Eriks klocka ringde vid 6 och då vaknade även Albin. Vid 9 bar det av till dagis där han var till halv 12 då jag hämtade honom. Sen åkte vi ner på stan och gick och strosade och tittade på massa roliga saker fram till kl halv 4. Albin var så duktig så, han satt i sin vagn hela tiden och var helt lugn.

Nu sover Albin och Erik och jag har delat på en flaska vin och tittat på idol och ätit gott. Blev lax i ugnen men bladspenat, oliver och soltorkade tomater med saffranspasta till, helt ok men har ätit godare *ler*

Var en liten sammanfattning av den här dagen. Imorrn ska jag i väg på massage på förmiddagen, 75 min bara för mig själv, längtar :) Sen mot kvällen ska vi på inflyttningsfest hos ett par vänner.

Gonatt med er och sov så gott!

Jobbig natt och helt ok dag :)

Albin somnade som vanligt vid 19 igår. Det var Erik som nattade då jag hade åkt i väg en sväng till Ikanohuset där Vila hade medlemskväll. Mycket snygga kläder hade dom och sen var jag med nån tävling som jag för övrigt vann presentkort på fick jag veta idag *glad* Hur som helst, när jag kom hem därifrån skulle jag ta en långt å härligt bad. Jag la en ansiktsmask och bara låg och njöd av att bara vara. Då vaknar Albin och mår jättedåligt. Stackarn hade fått krupp, så han hade panik och hade svårt att andas. Det var bara att kliva upp ur vattnet och försöka lugna ner honom. Tror han var upp till 12 innan han äntligen somnade igen. Sen vaknade han igen vid 3 på natten och ville inte sova. Sen var det dags igen att vakna vid 6 imorse efter att bara ha sovit kanske ett par timmar. Så det blev inte mycket sömn för Albin och mig i natt. Hade var lite piggare på morgonen och kruppen var borta så han fick gå till dagis idag med. Fick höra när jag hämtade honom vid 12 att han hade varit så trött så han hade somnat redan kl 10. Hehe inte lätt.
Sen efter dagis åkte jag och Albin och hälsade på Emelie och Ludvig. Alltid lika roligt att träffa dom. Är så glad att jag har dom :)
För övrigt har det väl inte hänt så mycket idag. Albin sover nu och jag ska sätta mig framför tv:n. Nu är det bara att hoppas på att Albin klarar sig från krupp i natt och får sova hela natten. Tror tyvärr att det är för mycket att hoppas på. Ha det gott alla!
Take Care! Puss

Mamma och pappa

Jag tänker mycket på er här borta. Speciellt på dig pappa! Du är en riktig kämpe och jag vet att du kommer klara det här...Synd att vi inte får träffa er oftare. Tror Albin skulle gilla att bo nära sin mormor och morfar. 
Nu går han för fullt, det är bara när han har riktigt bråttom nånstans som han tar till krypandet.
 Hoppas ni får en underbar resa nu och passa på att njuta av ledighet och massa god mat. Vi ses om ca 1 vecka, det ser jag fram emot! Älskar er!

Lite gamla minnen, tänk att det redan har gått 1 år sen Albin var så här liten:

    

Ensam hemma + Uppdatering från helgen

Då har jag precis lämnat Albin på dagis, han ska vara där fram tills klockan 14. Det innebär alltså 4,5 timme utan barn, vad ska jag hitta på? Känns evigheter sen sist man bara var själv såhär på dagen. Tror jag ska åka en sväng till Ikano och titta runt lite, har trots allt kvar en hel del shoppingpengar som jag fick när jag fyllde år.

Lite uppdatering om helgen.
Lördag:
Vi åkte i väg på förmiddagen till Eriks föräldrars sommarstuga för att lämna Albin. När vi kom tid så fick Albin visa sina färdigheter i att gå, gissa om farmor och farfar blev stolta :) Sedan åt vi lunch där. Vid 2 tiden sa vi hej då till Albin och åkte hemåt igen. Vi skulle få ha barnvakt för att bara kunna umgås Erik och jag *mysigt*
Först åkte vi in till stan och åt ute, blev inget storslaget, bara vedungsbakad  pizza. Efter det träffade vi två av Eriks kompisar för att bowla. Gick pinsamt dåligt för både mig och Erik :/
Vid 21 tiden gick vi vidare till Platå (ett uteställe) för att träffa Erika och Tegga. Där drack vi vin och pratade och dansade i massor :) Riktigt lyckad kväll och vi kom inte i säng förs kl 4 på morgonen. På inte gjorde det något för vi fick ju sova hur läääänge vi ville dan efter.

Söndag:
Tog en rejäl sovmorgon, sen städade vi upp lite här hemma. Sedan åkte vi till Ljungsbro för att titta på hus. Tror inte det blir något med de här husen heller. Antingen känns de inte bra eller så känns det bra och så stiger priset alldeles för mycket för oss. Men nån gång lär det väl bli vår tur. Medans vi var och tittade på husen var Albin med farmor Ingbritt och Eriks mormor. Efter husvisningen åkte vi till Jörgen, Lina och Carl och hälsade på. Supergott fika som vanligt och härligt att få mysa med en 1 månadersbebis :)
Framåt kvällen åkte vi och hämtade Albin och sen åkte vi hem för att bara ta det lugnt.

Ska tilläggas att jag har varit sjuk sen i söndags med. I lördags tappade jag rösten och i söndags kunde jag knappt prata. Vaknade i måndags och mådde dåligt så Erik har varit hemma från jobbet måndag och tisdag.

Nu ska jag leta upp lite bilder som ni kan få ta del av :)

Albin igår när han åt frukost:

           

Dagis

Den här veckan har gått jättefort. Nu har Albin varit på dagis i en hel vecka.. Han har utvecklas massor på den tiden. Bland annat så äter han våran mat utan problem nu plus att han går nästan hela tiden.. Tänk vad stor han har blivit min lilla kille. Kommer kännas så konstigt att lämna honom själv på dagis sen när inskolningen är slut. Skönt att det bara blir halvtid till en början iaf.
Albin skolas in samtidigt som två små tjejer som heter Tilda och Ida, så söta så. Jag tycker det är trevligt att det är fler mammor där så man har någon att prata med.

Har väl inte gjort så mycket mer den här veckan då dagarna mest har försvunnit i väg.
Var och tränade powerbox i måndags, jättekul var det. Sen igår tränade jag aerobics, skitsvårt och krångligt pass men nästa vecka sitter det nog tror jag :) Rätt så sköna att komma i väg hemifrån 1 timme sådär på kvällen.
Just nu sover Albin och Erik är i väg och tränar. Ska titta på "Du är vad du äter" kl 20 och sen efter det så hoppas jag att filmen jag håller på att ladda hem är färdig, "Knocked up" tänkte jag se.

Jag är så dålig på att skriva här, när jag startade denna blogg hade jag som tanke att skriva lite varje dag. Men det kommer så mycket annat i mellan hela tiden så jag har faktiskt inte hunnit.

Har inga bilder från idag så jag lägger in lite andra från tidigare i veckan.

Albin och jag badar med massa skum:



Lilla Tindra och mamma Erika var på besök en dag:



Albin palbin:



Evve, du ville se lite bilder på våran lägenhet, här kommer två :)

Köket, med Albin i sin stol:

image40

Vardagsrummet:

image41

Nu ska jag förflytta mig till TvN, ha det gott!

Bara sover och sover

Nu har Albin sovit i nästan 2 timmar.. Rekord! Trodde han vaknade förut men måste ha hört helt galet då han sov som en stock när jag tittade in. Skönt att få lite tid här hemma, har hunnit plockat lite och fixat diverse saker. När Albin vaknar sen ska vi åka och handla massa saker som han behöver till dagisstarten.
Vi var där idag mellan 9 och 11, Albin njuter verkligen där, han blir så glad :) Som han leker och står i där är  inte undra på att man blir lite trött när man kommer hem.

Skönt med fredag och helg. Vet inte vad som händer ikväll blir nog bara lugnt. Skulle vilja åka och träna, men har en känsla av att Erik oxå vill det så vi får se vem som får sin vilja i genom :)

Min födelsedag!

Dagen började med att jag gick upp och duschade och gjorde mig i ordning. När jag kom ut i duschen står Erik och Albin och sjunger för mig. Erik hade fixat tårta till frukost och lagt massa paket på min plats :) Tårtan var god, har dock lite svårt för att äta så sött till frukost så jag spar det mesta tills ikväll. Albin fick oxå smaka tårta, sådär tyckte han, bättre med gröt ju :)
Jag fick Lars Winnerbäcks nya skiva och Sahara Hotnights nya, jättekul att få orginalskivor, speciellt när det är mina favoriter. Fick även shoppingpengar, 1000 kr :) Erik vet vad jag vill och är så tacksam, tack snälla älsklingen! Här ska shoppas till bara mig. Var inte igår direkt.

Sen kl 9 gick vi en promenad till Albins blivande dagis. Jättefint var det där, nya lokaler och jättegulliga fröknar, så det där ska nog blir bra. Känner fortfarande att han är så himla liten. Men det var fler i hans ålder som skulle börja idag. Sammanlagt kommer det vara 13 barn på hans avdelning. 10 tjejer och 3 killar alla födda 2006 :)

Nu ska jag sätta mig och lyssna på mina nya skivor, sen tror jag Albin och jag ska ner en sväng på stan och köpa regnkläder och diverse saker som Albin behövde till dagis.

Frukostbordet! (Bortse från röran på diskbänken)



Uppdatering från igår

Igår skulle jag och Albin träffa Emelie och Ludvig kl kvart i1 för att sen promenera tillsammans hem till Tora och Ebba på en fika. Jag tog bussen in lite tidigare till stan och gick och tittade i affärer. Är så himla shoppingsugen så det går inte att beskriva. Vill så gärna ha ett jobb så jag kan få in lite pengar till hushållet samt till mig själv.
Hur som helst, Albin och jag tittade runt lite och tills sist tog han och jag en fika på ett nytt ställe här i stan, jättemysigt att fika bara med Albin. Fick väldigt mycket uppmärksamhet av andra gäster på caféet då Albin charmkille alltid flirtar med alla, på gott och ont. Skulle vara skönt att bara vara utan att alla ska le och kommentera saker hela tiden.

När vi väl kom till Tora så busade barnen med varandra direkt, så kul att se hur mycket de uppskattar varandra. Toras kök var dock inte lika välstädat som när vi kom efter dom har röjt ett tag. Allt skulle ut ur lådorna och skåpen. Albin är ju inte van vid att skåpsluckorna går att öppna (barnlås här hemma) så han var i sjunde i himlen :)

Ludvig och Albin leker, Emelie sitter i bakgrunden:

image32

Albins kompis Ludvig:



Söta lilla Ebba:



Sen en bild på Albin från i måndags då vi var ute och promenerade :)

image35


RSS 2.0